Over Annelies

Mijn naam is Annelies van der Hoorn- de Jong, geboren in Roelofarendsveen in 1957. Opgegroeid in een polder tussen de bloemen en natuur én bij het water.  Als kind was ik al veel bezig met tekenen en schilderen met daarnaast een stimulerende moeder die ook altijd wel met iets bezig was op creatief gebied.

Sinds ongeveer 30 jaar schilder en teken ik, met ondersteuning van kunstenaar Ton Hendriks bij Teken- en Schilderclub Jacobswoude. Hij stimuleert me ook om steeds buiten de ‘kaders’ te gaan. Hierdoor ontstaan figuratieve én abstracte schilderijen en tekeningen.

Vanaf 2010 heb ik een 2 jarige opleiding ‘Beeldende Creativiteit’ gevolgd en afgesloten met diverse eindopdrachten en een certificaat. Daarna een jaar ‘Ontwerpen en Vormgeven’ waardoor ook mijn diversiteit is ontstaan. Naast tekenen en schilderen gebruik ik het boetseren, beeldhouwen en creëren van diverse sculpturen met verschillende materialen, regelmatig ter inspiratie voor een tekening of schilderij

Ik probeer mezelf te blijven ontwikkelen door steeds weer een (nieuwe) uitdaging aan te gaan. Ik werk vanuit mijn ‘zijn’ en niet vanuit mijn ‘denken’, waardoor ik vrij kan blijven in het creëren van mijn werken.

Website: www.annelies.vanderhoorn.info

e-mail: hoornjong@hotmail.com

Voor meer inspiratie, kijk ook eens naar werk van anderen: